maanantai 17. marraskuuta 2014

Lyhyt liehuneuletakki

Sain eilen ompelukaveriltani henkilökohtaisen haasteen, joka olikin haasteiden haaste: jotain värikästä itselle. Mustaharmaa-linjalle livenneenä oli värikkään vaatteen valmistuksen ongelmana materiaalin ja mallin valinta, sillä olisi ollut niin mukava tehdä mustaa ja harmaata.

Löysin kuitenkin jemmoista punaista Nanson kilotrikoota ja Eurokankaan palalaarista ongittua vihreäkuvioista viskoositrikoota. Näistä leikkasin neuletakin ja tuubihuivin. Neuletakin pääntie, etureunat, helma ja hihansuut on huoliteltu ensin saumurilla ja sen jälkeen ommeltu kaksoisneulalla noin 1 cm taite. Viskoositrikoisen tuubihuivin koko leikattuna on 40 cm x 140 cm.

Tehtävä suoritettu.Tavallinen trikoopaidan kaava on lyhennetty ylälantiolle ja eteen on lisätty hiukan liehuvaraa.
Pääntietä on laskettu ja avarrettu. Hiha on pidennetty. 


10 kommenttia:

 1. Fani olisi oikeampi luonnehdinta kuin ompelukaveri, mut kiitti :) ja hyvältä näyttää, niin kuin aina!

  VastaaPoista
 2. Hieno haaste ja hyvin on napattu vastaan. Ja kun kaavaa katsoo, niin itse olisn ajatellut homman kyllä ihan hulppeasti vaikeammin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin tällanen yksinkertaisesti ajatteleva :D

   Poista
 3. Kiitokset kaavasta, tämä menee kyllä kokeiluun!

  VastaaPoista
 4. Sattumalta seikkailin tänään tänne blogiisi ja nyt kyllä täytyy sanoa, että löysin kultakaivoksen! Vasta hiljattain ompelun aloittaneena olen tosi kiinnostunut kaavoittamisen ihmeellisestä maailmasta ja näyttää siltä että blogisi tarjoaa ruista sillä saralla. On mahtavaa saada tietää, miten erilaisia juttuja tehdään, eikä pelkästään ihailla upeita lopputuloksia. Kiitos siis jo nyt paljon ja minusta tulee kyllä vakilukija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja tsemppiä ompeluharrastukseen :)

   Poista
 5. Hei kuinka paljon tällaiseen menee kangasta kun voisin siskolle tuollaisen tehdä joululahjaksi :) ja itselle kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuletakin pituus + hihan pituus. Noin laskettuna tähän M-kokoiseen olisi mennyt 117cm, mutta muistaakseni sain leikattua hihan niin, että se meni osittain takakappaleen ja etukappaleen väliin, eli materiaalia meni hiukan vähemmän :)

   Poista