keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Margaret ja lepakkohihaa jälleen

Tilasin Ikasyriltä raportin verran Unikuun terapiahuoneen Jennin suunnittelemaa Margaretia, mistä oli tarkoitus tehdä pikkulikalle mekko. Heti tilauksen jälkeen harmittelin liian pientä palaa, sillä jotenkin samaistuin tuohon poikatyttöön, joka sarvet päässä puhaltelee puussa saippuakuplia ja olisin halunnut kuosista itselleni jotain kivaa.

Kankaan nähdessäni näin siinä heti, en mekkoa, vaan lepakkohihaisen paidan. Raportin pituus 60cm riittää hyvin paidaksi, sillä lyhytselkäisenä malli ei saa olla kovin pitkä, joten sakset alkoivat viuhtoa kankaan päällä ja esipesukin jäi tekemättä. Lopputuloksena syntyi lepakkohihainen paita kaarretuilla ja lomittain menevillä "rannekkeilla". Hihan pituus olisi jäänyt ilman rannekkeita liian lyhyeksi 3/4-pituudeksi, joten tarve tuotti hihansuun yksityiskohdan. Ikisuosikki venepääntie ja aavistuksen löysä helma sopii lyhyehköön malliin, jotta kuosi olisi pääosassa.14 kommenttia:

 1. hieno paita! jäikö kuinka paljon jäljelle kangasta?

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)

  Jäljelle jäi hulpiot :D

  VastaaPoista
 3. Olipa tehokas kankaan käyttö, ja tulos on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mä olen erikoistunut näihin viimeiseen tilkkuun asti käytettyihin paloihin :D

   Poista
 4. Olet sinä taikuri, kun tuon kokonaisuuden sait aikaiseksi... Nuo hihat ovat kauniit. Kuosi on kaunis kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, juurikin tällaista kaavaa olen kaipaillut Noshin flameesta tehtäväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Elina, flameelle tälläinen malli sopii hyvin :)

   Poista
 6. Onnistunut valinta: kuosi ja paidan malli kohtaavat tässä loistavasti! Tehokkaasti sait kankaankin käytettyä, mulla jää aina ärsyttävän pieniä tilkkuja, joista ei mitään järkevää saa tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi :)
   Just pengoin tilkkulaatikkoa ja mietin, että pitäisi niille joku muu sijoituspaikka keksia kuin omat rajalliset säilytystilat - eli jää niitä tilkkuja väistämättä itsellekin, vaikka yritys on kova saada kankaat aina leikattua kokonaan. :)

   Poista
 7. Heippa! Mahtavaa, kun sulla on täällä myös kaavoja! Itse en ole jaksanut/osannut vielä niitä auki piirrellä, kun yleensä ompelen laittamalla jonkun vanha vaatteet kankaan päälle ja leikkaan vain :) Mun tekemisiin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.lessisyes.fi, siellä tyyliä, sisustusta, DIY-juttuja by Pakarisen Hanna ja herkkuja (tietty!). Kiitos ja hyvää sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leeni! :) Leikkaan itsekin aika paljon samalla tekniikalla :) Nopeasti valmista, kun yksi työvaihe jää pois. Silmä harjaantuu ajanmyötä.
   Kiitos linkistä!

   Poista
 8. Superkaunis! Kuosi istuu tuohon malliin ihan mielettömän hienosti.

  VastaaPoista