lauantai 14. marraskuuta 2015

Tyyne-Esteri ja Suomen Kädentaidot -messut

Tänä viikonloppuna järjestetään Suomen Kädentaidot -messut Tampereella ja sain mahdollisuuden olla mukana messuilemassa torstaina Tyyne-Esterin osaston rakentamisessa ja perjantaina myös myyntiapuna. Perjantai oli myös yhteistyöpäivä Tehtaamon ja Tyyne-Esterin välillä, sillä silloin jaoimme jokaiselle asiakkaalle kaupanpäälle Tehtaamon hanskakaavan tulostettuna versiona. Pelkän yhteistyön piikkiin tämä messukokemus ei mene, sillä nämä messupäivät kuuluivat osana Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen järjestämän uravalmennuksen työhöntutustumiseen. Koin, että tämän tyyppisellä yrittäjäpohjaisella kokemuksella on oman uravalinnan suhteen merkittävä hyöty.

Messut itsessään olivat jo mielenkiintoinen kokemus, joka avasi silmät näkemään sen laajuuden, mitä kädentaitojen rintamalla Suomessa on. Taitavia yrittäjiä, hyvin monipuolisesti esiteltynä, messualueen kolmessa kädentaitoja esittelevässä hallissa, toi hyvin esille kaiken sen osaamisen, mitä suomalainen käsityö ja kädentaito on. Oma aikani kului pitkälti Tyyne-Esterin omalla myynti- ja esittelypaikalla, mutta sielläkin näin paljon erilaisia messukävijöitä ja tutustuin muihin messuesittelijöihin. Iloisia ihmisiä, joilla oli samanlainen palo kädentaitoihin kuin itselläni. Hiukan Suomen Kädentaidot -messujen tunnelmia messuorganisaation videolla:
Oma messukokemukseni alkoi torstainan messusuunnistuksella, sillä olin ensimmäisenä paikalla Tyyne-Esterin porukasta, eli oli löydettävä monien muiden messusuunnistajien tavoin

a) C-halli
b) Tyyne-Esterin messuosasto C 134
c) lähin sisäänkäynti, mistä tavaroiden lastaus sisätiloihin olisi helppoa.

Tämän jälkeen odottelin Annia saapuvaksi alueelle autolastin kanssa. On muuten hienoa nähdä käytännössä, että kuinka paljon farmariautoon mahtuu tavaraa. Kätevä Anni oli saanut pakattua koko messuosaston ihan tavalliseen farkkuun. Kunnioitettava saavutus! Annin saapumisen jälkeen jatkuivat messutouhut ja tehtävänä oli

d) metsästää kärryt, joilla tavarat oli helppo siirtää omalle messuosastolle.
e) siirtää tavarat messuosastolle.

Tämän jälkeen itse rakentaminen alkoi.

C-halli ja takana sijaitseva roudausovi.
Tyyne-Esterin Annilla oli hyvät suunnitelmat osaston suhteen, joten siihen ei tarvinnut käyttää aikaa, vaan aloitimme messurupeaman myyntikalusteiden kasaamisella. Kylttien ja muiden somisteiden kiinnittäminen oli seuraavana ja yllättäen tajusimme, ettei meillä ollut minkäänlaisia tikkaita mukana (note to self: varaudu aina jonkinmoisella korokkeella, jos olet menossa messuja rankentamaan) joten turvauduimme erittäin ystävällisen naapurin apuun ja saimme tarvittaessa lainaksi tikkaita.

Tyyne-Esterin osasto rakenteiden osalta valmiina.
Messuosasto valmistui hyvissä ajoin ja lopputulos oli yhden farmariauton roudaamaa tavaramäärää ajatellen erittäin hyvä. Seuraavalla kerralla kannattaisi ehkä lisätä myös suksiboksi auton katolle, niin somistustarvikkeiden määrä saataisiin tuplattua, vaikka oikeastaan olen sitä mieltä, että "Less is more" pätee myös tässä messurakentamisessa.

Vielä laatikot pahvinkeräykseen ja se on valmis!

Tyyne-Esterin osastolta löytyy mm. Tyynen omia kuoseja joustavissa trikoissa ja lisäksi muiden valmistajien yksivärisiä veloureja, kuviojoustiksia ja -trikoita sekä ohuita kuviosatiineja. Lisäksi mukana on ompelutarvikkeita ja valmistuotteina pipoja. Tyyne-Esteri löytyy siis Tampereelta Suomen Kädentaidot -messuilta vielä nyt lauantaina ja huomenna sunnuntaina osastolta C 134.


Tyyne-Esterin osasto c 134 ja yrityksen omistaja Anni. 

Haluan vielä erikseen mainita ystävällisen tikkaiden lainaajan, jonka messuosasto oli käytävän toisella puolella. Messuosasto oli Lapualla vaikuttavan Koivutex-mattokutomon, jonka erikoisalana ovat tietenkin matot. Ihailimme mattoja jo rakennusaikana ja kävinkin kyselemässä niistä hieman enemmän tikkaiden lainausreissuilla. Erityisen kiinnostavassa mattotyypissä oli paperilankaytimellä vahvistettu paksu puuvillakude ja tämän rakenteen ansiosta matto oli todella ryhdikäs ja mikä tärkeintä: värit toistuivat hyvin, vaikka paperinarua olikin mukana tukevoittamassa rakennetta. Käykääpä tutustumassa tarjontaan täällä

Mukava mattoyrittäjä ja messuosaston tarjontaa. Mustavalkoinen raitamatto oli todella hieno!


Messukokemus oli siis erittäin positiivinen sekä opettavainen ja mielelläni messuilen myös tulevaisuudessa sekä rakentajana ja näytteilleasettajan apuna että messuvieraana.

Kiitos Tyyne-Esteri ja Suomen Kädentaidot -messut! 

4 kommenttia:

 1. Oli kyllä mahtavat messut. Tällä energialla jaksaa pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Harmittaa jo hiukan, että en jäänyt koko viikonlopuksi :)

   Poista
 2. Kiva lukea messukuulumisiasi :) olin itse lauantaina paikalla ja pidin todella paljon valikoimasta. Siitä ei tosiaan puuttunut mitään. Harmillisesti vaan aikataulu oli sen verran kiireinen että jäi muotinäytökset katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! :) Muakin jäi harmittamaan, että en nähnyt muotinäytöstä, sillä muistin sen tuntia liian myöhään. Harmitti myös se, että teitä tuttuja oli enemmän liikkeellä lauantaina, en ehtinyt tapaamaan.

   Poista