keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Aluspaidasta kesäpaidaksi

Edellisen postauksen rusettipaidasta jäi tilkkuja, joista leikkasin pikkulikalle vielä aluspaidan, koska koneissakin oli sopivasti turkoosit langat. Eihän se siihen kuitenkään jäänyt, sillä vieläkin jäi tilkkuja, joista ajattelin kokeilla tehdä vielä pientä kukkaa paidan koristeeksi. Kukka hiukan kasvoi isommaksi kuin alunperin oli tarkoitus *oho* ja se jotenkin kaipasi jotain seurakseen. Löysin vielä pienen tilkun, josta sain leikattua pienet kellotetut hihat. Aluspaita muuttui kesäpaidaksi.


Kuvan stailaus: pikkulikka
Kukan ompelin paitaan kiinni kaksoisneulalla, kun en viitsinyt vaihtaa sitä välillä tavalliseen. Kellotetun kaitaleen kiinnityksen aloitin ulkoreunasta, vastapäivään kiertäen. Avuksi voi merkitä ympyrän paidan keskelle tai neulata kaitaleen kiinni. Tein ompeleen edetessä kaiteleeseen pieniä laskoksia, jotta kukasta tulee runsaampi - pelkkä kellotus ei riitä yksistään. Kaitaleen seuraava kierros kiinnitetään aina niin, että ulkoreuna peittää edellisen kierroksen ompeleen. Keskelle tuleva lopetus on hyvä ommella käsin, varsinkin jos ei viitsi vaihtaa kaksoisneulaa tavalliseen ja kääntyminen on mahdotonta, mutta mikä estää ompelemasta myös sen koneella.

Hihan, kuten kukankin reunat ovat raakareunat, eli minkäänlaista huolittelua niissä ei ole. Hihan kiinnitin paikoilleen saumurilla ja samalla huolittelin kädentien, johon ompelin lopuksi käänteen kaksoisneulalla. Kellotetun hihan osuudellakin ompelin käänteen, eli saumavarat kääntyivät ja kiinnittyivät kaksoisneulaompeleen alle.

6 kommenttia:

 1. Tuolla toisaalla jo kirjoitin kommentin, mutta häipyi taivaan tuuliin...
  Asiaan. Varsin ihastuttava paita. Olen joskus huomannut, että niukkuus saa aikaan sen, että lopputulos on tosi hyvä. Niin kuin tässäkin. Sinulta näitä ihanuuksia tupsahtelee jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Odotettavissa on, että edessä on varmasti kausia, kun ns. ompelujumi valtaa taas alaa. Kunnes taas :)

   Poista
 2. Voi, tää on niin hiano. Ja kiva saada täältä ohjeita. Kerran yritin tehdä tollasen kukan, muttei siitä kovin hyvä tullut. Kiitos selkokielisestä ohjeesta, yritän tällä tekniikalla uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onnea uuteen yritykseen, nämä kukat ovat siinä mielessä kivoja tehdä, ettei ole kauhean tarkkaa symmetrisyyden kanssa, elävyyttä saa sillä, ettei kukka ole niin tiptop.

   Poista
 3. Kaunis paita! Hyvin käyvät tyyliltään yhteen nuo hihat ja kukka. Olet taitava ja kekseliäs :)

  VastaaPoista