torstai 30. tammikuuta 2014

Timantteja ja ripaus keltaista

Timanttikuosinen joustocollege oli pitkään odottelemassa inspiraation leimahdusta, sillä materiaalina joustocollege ei kuulu top kympin alkupäähän. Viimein sain leikattua likalle takkimekon, joka *voi ei* oli liian kapea ja pitkähkökin leveyteen verrattuna. Olin jo heittämässä tekelettä tilkkukoriin, kun päätin vielä kerran tarttua timanttihaasteeseen ja tehdä työ valmiiksi. Pelastin mitä pelastettavissa oli ja leikkasin yläosasta pituutta pois ja samalla sain lisää leveyttä sivusaumoihin. 


Tuloksena isonappinen takki kevääksi. Harmaan pariksi valittu keltainen on Mayan ansiota. Keltainen on uusi pieni ihastus värimarkkinoilla. Ehkä sitä nähdään pienissä annoksissa tulevaisuudessakin. 
Pystykauluksen kaava on piirretty kaavakuvan mukaisesti mittaamalla valmiin kaavan pääntien pituudet etu- ja takakappaleella. Mikäli kauluksen haluaa menevän keskellä edessä päällekkäin, täytyy muistaa lisätä napitusvara pituuteen. Jos taas haluaa kauluksen olevan reunat vastakkain, mitataan pääntie etukappaleella vain keskietuun saakka. 
Pikkulikan takissa kauluksen etureunat on pyöristetty, toisin kuin ohjekuvassa.

10 kommenttia:

 1. Jotenkin minulle tulee mieleen sellainen 50-luvun mekkotakki tuosta :). Tyylikäs, kuten aina. Ja nuo tennarit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oli tarkoitus tulla sellainen, mutta lyhennyksen jälkeen on vähän hakusessa oikea tyyli :)

   Poista
 2. Ihana takki, keltaiset napit sopii niin hyvin!

  VastaaPoista
 3. Onpa soma takki ja joustavasta ommeltuna varmana mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaali joustaa mukavasti, ehkä hiukan liian paksua näin pieniin vaatteisiin, kun ei laskeudu kivasti. Hieman on topatun "kiinatakin" fiilistä :)

   Poista
 4. Tyylikäs typykkä ja ihana takki! Keltainen on hiipinyt omaankin värikavalkaadiini ihan varkain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ikinä tykännyt juurikaan keltaisesta vaatteissa, mutta nyt näyttää siltä, että se hiipii ainakin jossain muodossa mukaan :)

   Poista
 5. ihana takki ja kaikkea todella ihanaa sulla täällä muutenkin, pakko klikata heti ittensä lukijaksi:) mistämuuten tämmönen ihana timanttikangas on löytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HanNa ja tervetuloa :) Kangas on Käpyseltä (kapynen.fi) Timantti-joustocollegea.

   Poista