perjantai 8. elokuuta 2014

Kamerahame

Tällä kertaa luottohame on leikattu suoraan langansuuntaan.8 kommenttia:

 1. Ihana hame. :) Millähän sitä ihan oikeasti saisi sen ompelukonen ulos kaapista? Tai kyllä mä sen saisin, mut sit vielä se ompelun vadittava aika...

  VastaaPoista
 2. Hyvä perushame! Niin helppo yhdistää erilaisen yläosan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja sama malli toimii kuosilla kuin kuosilla :)

   Poista
 3. Hei tuo helman pyöristys. Tuo suorakulma on ihan ymmärrettävä kohta, mutta miten määrittelet sen mistä kohti sivusaumaa vedät suorassa kulmassa viivan helmaan? Siis jos tuon kulman tekee liian alas niin helma ei olekaan nätin pyöreä vaan sellai kulmikas... ja jos sitten taas kulman tekee liian ylös sivusaumaan niin ei se sittenkään ole nätti. Itse en ole sitä oikeaa kohtaa löytänyt. Sivusauman pituutta en ole voinut mitata, kun olen tunikaa tehnyt, puolihameessahan se sivusauma on aika liki samanmittainen kuin keskietu, että sen voi jotenkin mitata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen sen silmämääräisesti, mutta 1/3 helmasta on aika hyvä kohta, mistä vetää viivan kohti sivusaumaa niin, että sivusaumassa on suorakulma. :)

   Poista
  2. Kiitoksia. Jotain tuon suuntaista olenkin yleensä piirrellyt. Viimeaikoina olen taittanut kaavan keskiedun (tai keskitaan) sivusauman kanssa yhteen ja merkinnyt keskikohdan helman avulla oikean kohdaan sivusaumaan mistä helmaviiva lähtee.

   Poista
  3. Se on hyvä keino, niin pituus pysyy varmasti samana :)

   Poista