keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Pikaisesti paidasta tunikaksi • Mittaa sopiva tunikan pituus olalta helmaan. 
 • Pidennä paidan kaavaa jatkamalla ke- ja kt-viivoja tarpeellinen määrä ja piirrä uusi helmaviiva kohti sivusaumaa. 
 • Piirrä uusi sivusauma viistottumaan vyötärön kohdalta (tai rinnan alta, jos haluat "vatsaystävällisen" mallin) alaspäin haluamaasi leveyteen.
 • Jatka helmaviivaa kulmassa kohti sivusaumaa siten, että sivusauman ja helman yhdyskohtaan muodostuu suorakulma.
 • Pyöristä helma kauniiksi ja suorista sivusaumaa vyötäröltä. 

Helman voi myös kaartaa edestä lyhyemmäksi ja takaa pidemmäksi.
6 kommenttia:

 1. Hei! Voiskos sulta toivoa ohjeita housujen istuvuudesta. Kun minä en yksiuloitteisessa päässäni pysty millään tajuamaan, mitä minun pitää housuissa muuttaa, kun aina takareisiin tulee poikittaisia ryppyjä. Tulee ostohousuissa ja omatekoisissa. Ohjeeksi yksi käsityöope antoi, että kaventaisin vain lahkeita. Mutta kun en halua ihan pillihousuja enkä edes oikein voi uskoa, että kyse on lahkeista, vaan niistä kaavojen peppukaarista. Mutta mitä niille pitää tehdä? Loiventaa, jyrkentää, lyhentää, pidentää? Ei tajua tämä ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkkivinkki -tunnisteella tuolta oikealta löytyy postaus, jossa on taas linkki ulkomaiseen blogiin, jossa on taas hyvät kuvat housujen sovitusmuutoksista ja noista "viiksistä" :)

   Poista
 2. Kiitos näistä kaavapostauksista - ihan loistavia! Mulla on perustrikoopaidan kaava teetetty itselle mittojen mukaan ja takakappale on siinä kaavassa kapeampi. Teenkö silloin tämän postauksen ohjeen mukaan (jolloin myös takakappaleen tunikaosa on kauttaaltaan kapeampi), vai pitääkö tunikapidennös piirtää etu- ja takakappaleelle niin, että helmat olisivat yhtä leveät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ehkä tekisin tämän postauksen mukaan. Jos sivusauma kiertyy liikaa takakappaleelle jo paidassa, niin tunikassa se menee samoin, mutta jos paita on päällä ok, niin todennäköisesti tunikakin on sitä :)

   Poista
 3. Kiitos tästä (ja kaikista muistakin) kaavanmuokkausohjeesta. Tein sen avulla oikeinkin onnistuneen tunikan. Täältä löytyy : https://cause2wear.wordpress.com/2016/04/26/diy-imetysmekko-nursing-dress-osa-2/

  VastaaPoista