sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kimonohihainen huppari

Ostin maatuskakuosista bambucollegea 104cm huppariin metrin verran ja varmuuden vuoksi lisäsin mukaan yksiväristä puolisen metriä. Haettuani paketin postista, kuten tavallista, suunnitelmat muuttuivat. Materiaali oli todella pehmeää ja lämmintä. Päätin tehdä itselleni hupparin. Materiaalia ei tietenkään ollut riittävästi, ainakaan niin, että koko huppari olisi maatuskakuosia. En halunnut jatkaa hihoja yksivärisellä, lukuunottamatta resoreita, tai tehdä poikittaisleikkaussaumoja miehustaan tai hihaan.

Mietin ongelmaa yön ja päivän, kunnes leikkuusuunnitelma ja kaava muotoutui lopulliseen muotoon. Alkuperäisen, istutetulla hihalla olevan hupparin kaavan, olin piirtänyt kauan palvelleen "kaupan" hupparin mukaan. Muokkasin kaavaa leikkaamalla hupparin kimonohihaisena, jolloin sain etu- ja takakappaleet, hihat ja hupun maatuskakuosista. Helma- ja hihansuuresorit leikkasin yksivärisestä collegesta, samoin myös hupun ja pääntien alavarat.


Oho. Piirtäjä unohti lyhentää hihaa resorin verran. 


140cm lev. maatuskacollegea oli 1m ja 140cm lev. yksiväristä collegea 0,5m.

28 kommenttia:

 1. No melko taitavaa leikkausta metristä! Kiva huppari. :) Sanoo Riikkakp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi laittaa vielä leikkuusuunnitelma kuvana, sillä olin itsekin ihan ihmeissäni, kun sain viimein leikattua kaikki kappaleet :)

   Poista
  2. Laita! Koska ainakin mua alkoi kiinnostaa kovasti. :) Vaikken omepele edelleenkään.

   Poista
  3. Jos saan leikkuusuunnitelmalla sut ompelemaan Kati, niin piirrän sitä koko illan <3

   Poista
  4. Hehee.. Ei nyt sentään ihmeitä kannata odottaa, mutta kyllä mä jossain vaiheessa yritän. ;)

   Poista
 2. Huippua taiturointi Nuo kuvioiden kohdistukset ja symmetria hivelevät silmiäni. Olen itsekin huomannut, että tietynlainen niukkuus pakottaa miettimään ja suunnittelemaan tarkemmin. Oikeastaan hienoimmat työni ovat syntyneet juuri tätä kautta. Kiitos vielä tsempistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yön yli nukkuminen toimii monessa asiassa ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Pyörittelen ompelu- ja kaavoitusteknisiä juttuja päässäni, jos en saa öisin unta. Toiset laskee lampaita :D

   Sun tekemä takki on ihan huippuhieno! :)

   Poista
  2. Hei, minä lasken myös kankaita jos en saa unta. Nyt on parhaillaan mietinnässä miten saisin riittämään 20 cm korkean kangaspalasen pipoon, leveyttä on reilummasti. Jos palassa olisi edes pari senttiä enemmän korkeutta niin se jo auttaisi, mutta nyt pitää olla luova.

   Poista
  3. Jee! Mikään ei ole sen parempaa kuin kankaita täynnä olevat yömietinnät.
   Hmmmm... pipodilemma. Puolivuori/kokovuori eri kankaasta niin, että se vuori näkyy pipon jatkona alareunassa?

   Poista
 3. Ihana huppari! En ole ennen nähnyt tätä kangasta. Ja kiitos, sain ideaa yhteen omaan metrin palaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kangas ilmestyi vasta tällä viikolla Susannan työhuoneelle.

   Hienoa, että inspiraatio lisää inspiraatioita :)

   Poista
 4. Onpa komia huppari! Ja ihan mahtavaa ku jaksat väkertää noita havainnoillistavia lisäkuvia kaavoituksesta. Just tämmöstä kimonohihaa oonkin miettinyt, mutta en oo jaksanu miettiä loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi :)

   Valvon yöt ja mietin ratkaisuja, jotta muut saavat nukkua yönsä rauhallisesti ;) :D

   Poista
 5. Kaunis huppari! :) Oli mielenkiintoista nähdä kaavan muokkaus sekä leikkuusuunnitelma.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuosillinen vaate tuntui aluksi hiukan vieraalta, mutta se ettei lisännyt mitään muuta väriä mukaan, tasapainoittaa kokonaisuutta.

   Poista
 7. Tuijottelen tuota leikkuusuunnitelmaa ihmetyksestä soikeana. Itse olen saanut aikaan ihan tolkuttoman määrän hukkariekaleita yrittäessäni kohdistaa mekkopalojani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku on suunnitellut kuosin niin, että taakse taitteelle tulee kukkakuvio ja etureunoihin myös, jos ne leikkaa hulpioista. Hulpioit eivät ihan tule vastakkain, johtuen painokuviosta, joten toki siinä tulee hiukan asettelua ja nuppineulakohdisteluja, mutta onnistuu. :)

   Poista
  2. Siinä on niin lörpätkin ne hulpiot, että hankaloittaa niiden hyväksikäyttöä, mutta siitä en sentään joudu syyttämään itseäni. :D

   Poista
  3. Koin mielenkiintoisia hetkiä vetoketjua ommellessa.

   Poista
 8. Täytyy ihailla! Hyvin olet saanut kuviotkin kohdistettua miehustassa ottaen huomioon kankaan niukkuuden.

  VastaaPoista
 9. Aivan huippu huppari, maatuskat =). Täytyy laittaa äiti ompelemaan...

  VastaaPoista
 10. Tämä on niin ihana ♥

  Huomasinkin, että olit jo tunnustuksen saanut ja eteenpäin jakanut mutta myös miun blogista sellainen nyt löytyy: http://bylaurakoo.blogspot.fi/2014/04/kesareppu-ilosofiaa.html :)

  VastaaPoista