perjantai 6. kesäkuuta 2014

Perushame hakaneuloista

Tein aikaisemmin hakaneulatrikoosta legginssit ja halusin samasta kuosista myös hameen. Twistinä hameessa on täysvinoon leikatut kappaleet, jolloin hakaneularivistöihin sai vähän eloa. Vyötäröllä on kapea taite ja ohut kuminauha, joka pitää kevyesti hameen paikoillaan.Hame on leikattu omien mittojen mukaan, eli tarvitaan vyötärön ympärys, lantion ympärys ja hameen pituus. Mikäli vyötärön ja lantion erotus on suuri, sivuviivan voi piirtää haluttuun helman leveyteen lantioviivalta alas ja piirtää kaartaen sivuviivan lantiolta vyötärölle. Siten helmasta ei tule liian leveäksi kellotettua, vaan juuri sopivasti A-linjainen.11 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Ja tuo vinoilu hakaneulojen kanssa on hyvä idea. Voiko minkä tahansa kankaan leikata vinoon hameeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lähes minkä tahansa (nukkapintaista ei kannata) kankaan voi leikata vinoon, trikoita ei välttämättä tarvitse (muuten kuin kuvion vuoksi), kun niissä on joustoa omasta takaa, mutta joustamattomista saa kauniimmin laskeutuvan, jos leikkaa vinoon. Lisänä tietty täysvinon antama jousto sivu- ja pituussuunnassa.

   Poista
 2. Onpas tämä kangas kivaa myös mekkona. Onneksi minä en nähnyt tätä vai näinkö sittenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko=hame. Taitaa olla uniaika.

   Poista
  2. Uneliasta puhetta, vai oliko sittenkään? :D
   Lempparihame tuli tästä, on ollut päivittäin päällä sekä kotona että ulkona :)

   Poista
 3. Heippa, jätin sinulle haasteen tuonne aikasempaan postaukseen, onkohan hukkunut sinne muiden sekaan :)
  Tässä kopio vielä viestistäni:

  Aivan ihanaa tuo leopardi kangas, nams!! Kiva blogi sinulla, jota tuleekin seurailtua.. Siksi halusinkin haastaa sinut "11asiaa minusta" haasteeseen, joka löytyy blogistani. Tässä suora linkki http://minnijanannu.blogspot.fi/2014/06/haaste.html#more

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta ja anteeksi hidas vastaaminen. En ehtinyt vastata silloin aikaisemmin ja unohdin myöhemmin palata asiaan. Blogi on jäänyt taas "lomalle" ja tämän muistutuksenkin huomasin näin myöhään.

   Lämmin kiitos haastamisesta :) Olen jo osallistunut 11 asian haasteeseen pilvitehtaamon puolella, joten jätän tällä kertaa haasteeseen vastaamisen väliin täällä tehtaamolla.

   (Lumisateinen) kesäloma vie voiton :)

   Poista
 4. Helponnäköinen kaava, kiitos! Paljonko laittaisit väljyyttä, jos tekisit joustamattomasta puuvillasta normaaliin langansuuntaan? Silloin pitäisi varmaan vetoketjukin tällätä sivusaumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetoketju sivusaumaan ja vaatii myös muotolaskokset, eli kannattaisi oikeastaan piirtää hameen peruskaava, joissa on muotolaskokset mukana. Hameen peruskaavassa on väljyyttä vy noin +1-2cm ja ly noin +3-4cm. :)

   Poista
 5. Kaunis malli. Tehdäänkö tuo hame siis kahdesta osasta; yläkappale ja helmakpl? Minulla juuri yksi kaava leikattuna Ottobre lehdestä, jossa hame ohjataan leikkaamaan laadultaan (puuvilla). Voisinko leikata sen vinoon? Miten säästyisi parhaiten kangasta, kuinka se asetellaan kankaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdestä etukappaleesta ja yhdestä takakappaleesta. Ohjeessa on vaakaviivoja, koska mittauskohdat piti merkitä. :)
   Puuvillaan saa hiukan joustoa leikkaamalla sen täysvinoon. :)
   Kangas kannattaa avata kokonaan leveäksi ja piirtää sekä etu- että takakappaleen kaavat kokonaisina, niin ne saa aseteltua kankaalle mahdollisimman tiiviisti.

   Poista