maanantai 28. huhtikuuta 2014

Trikoot, legginssit vai caprit?

Ompeluryhmän haasteena sain kanssaompelijalta tehtäväksi kesäisen hempeää itselle. Auts. Hempeää? Kesäisen hempeää? Hempeän kesäistä? Vitkuttelin aikani ja materiaalipula (hempeitä?) oli jo uhkana tekemiselle, kunnes löysin lilaa trikoota, josta päätin tehdä vajaamittaiset yöhousut kesäksi.

Posti oli juuri tuonut uusimman Season Looks -kaavalehden (kesä 2014) ja siellä oli juuri sopivasti malli sivusaumattomiin capreihin. Lisäsin hempeyttä ruseteilla, joka oli kuin piste iin päälle tällaisen capreja pitämättömän ja lilaa väriä karttavan vaatteeseen. Joskus täytyy irrotella -vaikka sitten yövaatteissa. Rusetin ohje on vanha tuttu "ei käsinompelua" -malli, joka löytyy täältä.

Capreja en ole pitänyt oikeastaan ikinä (lukuunottamatta yökäyttöä) ja niiden pidempää versiota, eli legginssejä vielä vähemmän. Tai no, talvella välihousuina ne kyllä ajavat asiansa hyvin. Saatuani eilen caprit valmiiksi ja sovitin niitä, ne jotenkin unohtuivat (kun olivat niin mukavat) koko päiväksi jalkaan. Mikä myönnytys!

Tänään hain postista tilaamani kangaspaketin, josta nappasin heti saksien alle Hellapuun Milonan suunnitteleman porokuosin, sillä se huusi päästä legginsseiksi (ilman esipesua). Tuli ihan 50s olo, sillä tein tarkoituksella näistä vajaamittaiset (jatkoin edellisten caprien kaavan lahkeen pituutta), mutta ei kuitenkaan liian lyhyitä, jotta capreista voisi puhua. Olen virallisesti kääntänyt kelkkani trikoiden suhteen. Kun antaa pikkusormen, se vie koko käden.18 kommenttia:

 1. Ai että kivannäköiset porolegginsit, tykkään !

  VastaaPoista
 2. Tittidii! Aikas coolit! Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavia kuosivalintoja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää porot toimii paremmin kuin rusetit :P
   Se on sun vuoro tehdä seuraavat trikoot -niitä minä odotan (pelonsekaisella) mielenkiinnolla :D

   Poista
  2. Öööööm... tota... ööööm... mun saumuri varmaan meni just rikki! :P
   NO katotaan jos löytäisin sieltä S&S:ltä jotain kivaa matskua. Siis ennestäänhän mulla ei oo mitään kankaita.

   Poista
  3. Haa! Jotain superjoustavaa ja mukavaa :)

   Poista
 3. Oikeastaan vierastan kuvioleggareita, mutta nää on siistit! Juuri oikea mitta kesäksi. Vanhemmiten sitä oppii arvostamaan mukavuutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se just jäi mainitsematta, että vanhemmiten joustavuus ja mukavuus on tärkeää :D

   Mulla ei myöskään ole ollut mitään kuviollisia, tai yleensäkään leggareita, mutta jossain kuosikankaita on kiva käyttää ja yläosassa en niitä osaa pitää, niin alaosaan täytyy panostaa tästä lähtien. :)

   Poista
  2. Ehkä pitäisi kohdata 90-luvun traumat ja kokeilla vaihteeksi noin päin. :)

   Poista
  3. Mää en muuten muista käyttäneeni silloinkaan trikoita. Kasarina kyllä pyöräilyhousuja :P

   Poista
 4. Oi miten ihanat nuo caprit ja superhienot poroleggarit!

  VastaaPoista
 5. Mihin sä vielä joudutkaan. Ensin vihreä huppari, sitten kuviollinen huppari! Ja nyt vielä hempeilyä! Ja trikoita! :D

  VastaaPoista
 6. No niin, olet astunut oikean kynnyksen yli, sillä leggarit sopivat sinulle ja pitkien paitojen kanssa varsin makeet. Seuraavia leggareita odotellessa ;)
  Tällaiset haasteet ovat hyviä, kun pakottavat astumaan mukavuusalueelta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä siitä, että tottuuko näihin. Mies katsoi hiukan pitkään ensin noita rusetticapreja ja vihjaili jostain iäkkäistä rouvista kesäkeleillä. Porolegginssien kohdalla enää kysyi hiukan sarkastisesti, että meinaatkos lähteä nuo jalassa teinin luokan vanhempainiltaan. :D

   (tosi mukavia ovat jalassa)

   Poista
 7. Musta on tullut leggareiden suurkuluttaja vaikka ennen ei olistullut mieleenkään lähtee kalsareissa kylille. Seuraavaksi tarttee kyllä kokeilla leggareiden iompelemista itse, kiitos sinun! Tuo kaavakin löytyy jo sopivasti ompelupöydältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että mun täytyy miettiä tuota kylille lähtemistä vielä. Rusetteja en aio ulkoiluttaa, mutta porot voisivat käydä lähikaupassa ;)
   Näitä tekee tosi nopeaan, eli surrur :)

   Poista