perjantai 15. tammikuuta 2016

Legginssit sisä- tai sivusaumattomiksi

Tammikuu on jo puolessa välissä ja lämpimien pitkienkalsareiden legginssien tarve on ilmeinen. Pakkaset ovat palanneet ja lisävaatetus on jokaisen palelevan pelastus. Tähän saumaan on hyvä postata arkistojen kätköistä ohjeet sivusaumallisen leggarikaavan muokkaaminen sekä sivusaumattomaksi että sisäsaumattomaksi - tai paremminkin jommaksi kummaksi, sillä molempien saumojen poisto ei onnistu ilman tasapaksua housumallia tai muotoon neulottua putkineulosta.

Mistä materiaalista teet seuraavat pitkätkalsarisi leggarisi? Merinoneulos olisi kyllä aika houkutteleva vaihtoehto heti nurjalta harjatun joustocollegen jälkeen.

6 kommenttia:

 1. Merinovillaiset ovat mun lempparit. Mutta eivät ole kalsarit, vaan päällimmäiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on merinovillaset alla, kun tein ne semmosella haarakiilallisella mallilla, niin ne ovat jotenkin NIIIIN kalsarit :D

   Poista
 2. Kiiiiitos! Viimein sopivat, sivusaumattomat leggarit, kun sopivaa kaavaa ei löytynyt mistään. Mutta nytpä löytyy ;)

  VastaaPoista
 3. Yksi asia johon ei meinaa löytyä ratkaisua mistään netin syövereistäkään.. Miesten pitkät alushousut/kalsarit. Mistä niihin kaava, tai osaatko neuvoa miten ihmeessä ne saisi itse piirrettyä..? Tai mitä valmiimpi kaava löytyisim sitä parempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selasin itsekin äsken netin syövereitä ja valmiina kaavoina löytyy Shelbyn Vuokatti-housut, jotka voi ladata ja tulostaa ilmaiseksi. Niissä ei ole aukkoa edessä, mutta toiminevat ihan hyvin ilmankin.
   Suuri käsityö -lehdessä on ollut 2000-luvun alkupuolella pitkien kalsareiden kaavat, mutta en nyt muista lehden numeroa. Googlettelua lisää. :)

   Poista