sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ruutuvihkoa, kimonohihaa ja valenapitusta

Tänään oli hyvä päivä, nimittäin viimeinkin sain kuvattua kuvautettua Tyyne-Esterin Ruutuvihko-kuosista ommellun paidan, joka on valmistunut jo loppusyksystä, juuri pimeimpiin marraskuun sateisiin. Paidassa on kaksi jujua, eli ruutujen hyväksikäyttö vinoon leikatussa kimonohihassa sekä takakappaleella valenapitus.

Paidan kaava on kuositeltu trikoopaitakaavasta. Olalla ja hihassa on tehty sauman siirto etukappaleen puolelle, jotta mallin vaatima olka-hihasauma ei pyri liikaa takakappaleen puolelle. Hiha on viistottu hiukan suhteessa olkaan, jotta saadaan vinoefekti hihaan ja myös siksi, ettei kimonomallissa jää kainaloon jää häiritsevästi ylimääräistä väljyyttä käsivarren ollessa alhaalla.

Pääntie on laajennettu venepääntieksi ja hihan pituus on malliin sopiva 3/4-pituus. Paita on malliltaan lyhyehkö, juuri ylälantiolle ulottuva.

Mallin vaatima kankaanmenekki olisi melko suuri, jos keskellä takana ei olisi saumaa. Korostamalla saumaa valenapituksella saadaan aikaan "mitä et voi peittää, korosta" -efekti, eli napitus tuo paitaan jujua samalla kun piilottaa sen tosiasian, että tässä on säästetty kangasta.

Kaavojen kuosittelu
Leikkuusuunnitelma

18 kommenttia:

 1. Kaunis tuo paita, kiva idea laittaa napitus selkään. Valenapitus voiskin olla aika hyvä keino kun itse vältän napinläpien tekoa viimeiseen asti..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paulina :) Ja mikä parasta: napit voi ommella koneella kiinni, niin välttyy hitaalta käsinompelulta. :)

   Poista
 2. Tooosi upea kokonaisuus! Taidanpa tehdä paidan itsekin samalla idealla
  Hilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että innostuit mallista :)
   Kiitos Hilkka :)

   Poista
 3. Voi miten kaunis tämä on <3 samoin kuin uudempikin<3

  VastaaPoista