keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Maija-mekko paidaksi

Viime lauantaina vietimme virtuaalisen ompeluryhmän maanlaajuista ompelulanipäivää, joka jatkui sunnuntaina kotioloissa pikaompelupäivänä. Unna oli mukana menossa viikonlopun ajan ja ompelin hänelle juuri ennen kotiin lähtöä paidan.

Tarkoituksena oli testata Tyyne-Esterille tekemäni Maija-mekon kaavaa ja päätimme tehdä mekon kaavasta lyhentämällä lantiopituisen paidan, joka on monikäyttöinen eri alaosien kanssa ja toimii loistavasti sekä housujen että kapean hameen seurana.Materiaalina käytin Unnan Poppanavakasta hankkimaa kotimaista ohuehkoa elastaanitrikoota. Erittäin laadukas ja hyvä materiaali kaikenlaisiin vaatetusompeluihin. Mallissa hihat ovat kellotetut, joten ohut materiaali toimii hyvin, tosin vielä laskeutuvampi viskoositrikoo olisi tähän vielä parempi vaihtoehto.


Paita soveltuu hyvin myös jakun tai neuletakin alle, sillä vaikka hihat ovatkin kellotetut, eivät ne vie hurjasti tilaa ohuen materiaalin ansiosta. Seuraavassa kuvassa on Unnan tekemä merinoneuletakki (materiaali on värjätty ennen ompelua), joka sopii mallinsa ja värinsä puolesta erittäin hyvin paidan pariksi. Vastaavan neuletakin voi tehdä tällä tehtaamon ohjeella: *klik*

Hame on myös itse tehty: lurexpintaisesta neulosputkilosta leikattu pätkä, joka pysyy hyvin ryhdissään ilman ompelua. Reunat rullautuvat sopivasti, antaen hameelle särmää. Joskus siis pärjää ilman ompelukonettakin.

Unnan tekemä merinoneuletakki toimii paidan ja hameen kanssa hyvin.

4 kommenttia: