lauantai 23. marraskuuta 2013

Asusteita lapselle

Perjantai, tuo ompelujumin selätyspäivä (aka haasteompeluilta) oli taas* eilen. Tällä kertaa materiaali oli rajattu, punainen pitsisydänkuosinen elastaanitrikoo, johon sai liittää kotoa löytyviä materiaaleja.

Tein hiipallisen kypärämyssyn, jonka vuoritin vihreällä fleecellä. Kaavan olin jo piirtänyt aikaisemmin vanhasta hyväksi havaitusta kirppikseltä löytyneestä kypärämyssystä, joka tosin oli villaneulosta ja vuoritettu trikoolla.
Kahden tunnin aikaraja tuntui kuitenkin liian pitkältä pelkälle päähineelle, joten päätin tehdä myös hanskat. Hanskojen kaavan piirsin lennossa käytössä olevista talvihanskoista, joiden malli oli mielestäni käteen istuva.

Viime hetkillä päätin vielä leikata fleecen jämätilkusta kaulaliinan, johon jouduin tekemään laskoksia ja pujotusrenkaan, koska huivin pituus ei enää riittänyt solmimiseen.


Kahden tunnin valmistusajan (sisältää leikkaamisen ja ompelun) umpeudettua valmiista työstä otetaan kuva, joka ei aina valotuksellisesti ole huippuluokkaa (koska marraskuun pimeys), mutta josta saa hyvin selville mitä on saanut haasteessa aikaiseksi. Tällä kertaa siis tällainen asustesetti:

"Valmis"
Hanskojen synnytyksen kaavoituksen periaate


* tuntuu joskus, että aina on "elämäni murmelina" perjantai, mikä on kyllä ihan positiivista

 • koska viikonloppu
 • koska ompeluilta

6 kommenttia:

 1. Loistavaa Ti.
  Toi haaste on hyvä!
  Mä voisin haastaa itse itseni. Tulisikohan siitä mitään? Sellainen voisi olla uuden vuoden lupaus, osallistua omaan ompeluhaasteeseen, vau. Tätä täytyykin kehitellä. Muistuta, jos tammikuussa et kuule asiasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksottaa kummasti elämää - mieskin kysyy perjantaisin, jos haastetta ei ole, että: "Etkö sää ompele tänään ollenkaan?"

   Poista
 2. Ihana setti! Hiippa on pop, mutta nulla taitaa olla viiminen talvi aikaa käyttää sitä. Sain nimittäin jo kommentin "aika lapsellinen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, että täällä hiippa ja yleensäkin kypärälakki saa nenän nyrpistelyä jo vuoden päästä. :)

   Poista
 3. Kiva hanska malli- voisin kokeilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, istuu hyvin kädessä :)

   Poista