torstai 21. marraskuuta 2013

Kylpytakki

Kylpytakki on ompeluryhmän perjantaihaasteen satoa. Haasteessa annettiin inspiraatioksi naamari, jonka perusteella kahdessa tunnissa valmistettava ompelutyö oli tehtävä. Otin ns. villin kortin, jonka ansiosta sähköpostiini kilahti viiksekäs kissanaamari. Visio oli heti selvä.

Vaaleanpunavalkoinen = kauan kaapissa pyörinyt raitajoustofrotee.
Tarve = kylpytakki
Viikset = (vaati hiukan mietintää) Freddie Mercury.
Päivän biisi = Tietenkin tämä

*mitä ihminen ei tekisi ompeluhaasteen eteen*


Leikkasin kylpytakin ilman sivusaumoja, koska raitojen kohdistaminen joustofroteessa ei ole niitä kaikkein hauskimpia ompelujuttuja.

Kylpytakin etu- ja takakappaleen leikkuusuunnitelman ja hihan kaavan leikkuuohje on suuntaa antava ja ilman mittoja piirretty. Tarkista omat mitat ennen leikkaamista. Huomaa, että katkoviivalla merkitty leikkuuviiva leikataan vain kahdesta alemmasta kankaasta, eli etukappaleilta. Takakappaleen pääntie leikataan vain keskitaka-taitteelta.

Leikkaa etu-ja takakappaleen ja hihan lisäksi vielä pääntie- ja etureunakaitale sekä kylpytakin vyö.Ompelujärjestys

 1. Ompele olkasaumat.
 2. Ompele hihan sisäsauma.
 3. Ompele hiha kädentielle, kohdista olkahakki olkasauman kohdalla ja hihan sisäsauma kädentien pohjukkaan.
 4. Ompele pääntien- ja etureunan kaitele paikoilleen.
 5. Huolittele ja käännä helma ja hihansuut.
 6. Valmista vyö.
 7. Tee halutessasi vyönlenkit sivuun, jotta ensimmäisen käyttökerran jälkeen et hukkaa vyötä.
Hienosäätönä voit tehdä pääntien- ja etureunan kaitaleen päihin käänteet (taita kaitaleen pää oikeat puolet vastakkain, ompele pohjukka ja käännä) ja ommella kaitaleiden päät helman käännevaran sisälle taitteeseen, siten kulmista tulee siistit. 


2 kommenttia:

 1. Ihana takki :) - mulla on ollut jo puoli vuotta to do-listalla tyttärelle kylpytakki. Häpeän tunnustaa, etten oikein ole jaksanut aloitella, mutta nyt voisin kyllä kokeilla osaanko näiden ohjeiden mukaan ommella sopivan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava myös käytössä :)
   Kylpytakki on siitä kiva, että sen voi tehdä melkein suorista kappaleista, vaikka laittaisi sivusauman. Edessä tuo vino reuna vain mukaan ja taakse pääntietä. :)

   Poista