torstai 17. joulukuuta 2015

Himmeli

Joulukuun 17. päivä on Tehtaamon virallisen joulukalenterin onnenpäivä, nimittäin tänään julkistetaan kalenterin rinnakkaisluukku, jo toisen kerran kalenterin historiassa. 9. päivä oli yhtälailla onnenpäivä luukkujen lukumäärässä, sillä silloin avattiin unnantakki ja joulun parhaat joululahjavinkit. Tänään on jo prinsessamekon ohje julkaistu ja nyt toisena, hiukan ompelua sivuten, juuri valmistunut himmeli.

Tyyne-Esterin kaupasta toi posti muovipillejä ja otin urakan heti työn alle. Sorminäppäryyttä ja avaruudellista hahmottamiskykyä vaativassa työssä meni tovi jos toinenkin. Tekeminen oli aikaa vievää, mutta sanoisin että himmelin valokuvaaminen on myös aikaa vievää ja haastavinta heti lasten kuvaamisen jälkeen.

Halusin "valtavirrasta poiketen" tehdä vihreän himmelin, nimittäin mietin jo valmiiksi seuraavien synttärijuhlien koristelua ja *lamppu syttyi* lisäämällä tähän värillisiä helmiä, saan tarjoilupöydän ylle näyttävän koristeen. Käytin kokoamiseen oikein ohutta metallilankaa, joten himmelistä tuli hiukan jäykähkö, tosin tekeminen on helpompaa ja nopeampaa kuin langan kanssa, jolloin solmujen tekeminen ja neulalla pujottelu vie enemmän hermoja aikaa. Tein mahdollisimman yksinkertaisella mallilla ja kokosin himmelin eri kokoisia peruskuvioita vaihtelemalla. Kokeile sinäkin!

6 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen ja vielä vihreä, jota en olekaan vielä nähnyt. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Vihreä on aika erilainen värivalinta, mutta ihan hauska - varsinkin, kun keksin jatkokäyttöä. Tosin meillä on aika paljon vihreää sisustuksessa ja muutenkin värejä, niin vihreä oli ns. turvallinen vaihtoehto. :)

   Poista
 2. Upea väri tuo vihreä. Ei himmelin aina tarvitse olla oljesta eikä vaalea. Luulisi olla kestävämpikin kuin oljesta Hilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tehdessä jo huomasi, ettei pillien kanssa ole samaa halkeamisongelmaa kuin olkien kanssa.

   Poista