tiistai 22. joulukuuta 2015

Poncho

Joulukalenterin luukun takana on tänään laskeutuvasta materiaalista valmistettu poncho. Vuosia sitten olin häissä vieraana ja pukeuduin silloin vaaleanharmaaseen housuasuun, johon kuului vyöllä kiristettävä sifonkiponcho. Tämän kertainen kaavaohje mukailee tuota juhlavaatettani. Sifonkinen poncho oli laskoskettu kellotuksen lisäksi, joten siinä oli paljon ohutta kangasta kerroksittain. 

Joulukalenteriversiossa on tuota juhlavaatemallia mukaeltu niin, että käytettävissä on maltillisesti materiaalia, mutta silti kellotettujen "hihojen" ansiosta poncho laskeutuu kivasti. Materiaaliksi sopii esimerkiksi hyvin laskeutuva viskoositrikoo. Kappaleet voi leikata niin, että olalle tulee joko sauma tai taite. Kapeimmalle kohdalle, joko vyötärölle tai rinnan alapuolelle tehdään napinlävet, joiden kautta vyö kulkee sekä edessä että takana. "Hihat" jäävät vapaiksi ja laskeutuvat kellottuen kauniisti. 

4 kommenttia:

 1. Kivan simppeliä, olisi hieno kuulla myös sen laskostetun version vaatimista muutoksista. Mitenhän paksuhkon puuvillaneuloksen kanssa pitäisi toimia, jääkö hiat liian tönköiksi, jos tekee näin? Pitäisikö/voisiko olan jälkeen kaartaa kevyesti alaspäin, että hioihin jää vähemmän materiaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava avataan säteittäin tasaisesti laskoksille ja laskokset ommellaan kiinni viitisen senttiä pääntien reunasta lähtien.
   Puuvilla neuloksesta on erilainen ohje aikaisemmin blogissa, löytyy keeppi-tunnisteella tuolta sivusta. :)

   Poista
  2. Kiitos! Hyvää joulua ja kiitos myös koko kalenterista. On ollut oikein mukavaa luettavaa. :)

   Poista