torstai 20. helmikuuta 2014

Keltaista kevääseen

Tavallisen raglanhihaisen paidan kaava avataan toisesta raglansaumasta. Pääntien mukaan leikataan savupiippukaulus halutun korkuiseksi. 


10 kommenttia:

 1. Tosi hyviä nämä kaavoitusohjeet! Voiko näitä ryppyjä jotenkin saada tehtyä molemmille puolille vai onko se mahdotonta/ei näytä hyvältä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)

  Jos molemmille puolille haluaa ryppyjä, niin ne olisivat vaakasuunnassa raglansaumasta toiseen. Kaava pitäisi aukaista vaakasuoraan raglansaumasta raglansaumaan, eli tarvitsisi puoliskaa kaavaa muokata korkeammaksi. Välttävättä se ei näytä kivalta tai toimi yhtä hyvin kuin toispuoleinen. Siinä voi olla myös se, että edessä pääntien pyrkisi nousemaan liian korkealle, kun ylimääräinen kangas kohoaa. Eli ei ole mahdotonta, mutta välttämättä ei näytä hyvältä.

  SIten se toimisi, että edessä on sauma tai malli olisi edestä auki, napitus tai vetoketju. silloin aukaisut tehtäisiin ke-saumaa kohti vinoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se onnistu niin, että rypyt tulevat hihan puolelle, eivätkä etukappaleen puolelle.. Siten saisi molemmille puolille rypyt. Eri asia sitten, että miten sellaiset hihat tehdään... Siihen kai sinä osaat paremmin vastata, kuin minä ( jolla ei hajuakaan miten se hiha muokataan!) !! :)

   Poista
  2. Hihaa poimuttaen asia on toinen, eli silloin onnistuu hyvin molemmille puolille ja myös taakse. Raglanhiha leikataan useasta kohdasta auki ja levitetään tasaisesti sekä edestä että takaa ja poimutetaan etu- ja takakappaleen raglansaumojen pituisiksi. :)

   Poista
 3. No täällähän sitä keltaista olikin :). Minä aina pää kallellani katselen noita sinun havainnointikuviasi ja yritän oppia aina uutta. Ja olen paljon oppinutkin ja käyn opiskelemassa uudestaankin, jos en osaa tai onnistu.
  Paita on ihanan raikas ja tuollaisista malleista minä pidän. Sitä ruusuketta käyn nyt kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Keltainen kausi todellakin meneillään. :)

   Poista
 4. Olipa mukava löytää blogisi. Itse kun olen tällainen itseoppinut ompelija, niin vinkit kaavoittamiseen kiinnostavat todella paljon :) Kuvan tytön pusero on tosi kaunis ja rypytys hieno yksityiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mukavaa, että näistä on avuksi ja inspiraatioksi :)

   Poista
 5. Kiitos tästä ohjeesta! Olenkin miettinyt, miten saisi tehtyä tuon raglanrypytyksen ja näinhän se onnistuu omaan luottokaavaan! :)

  VastaaPoista