tiistai 18. helmikuuta 2014

Salaisuuksia puoleen ja toiseen

Ompeluryhmässä oli ystävänpäiväksi järjestetty Salainen ompeluystävä -vaihto. Paketin oli tarkoitus olla kaksiosainen, josta toinen oli pääosassa ja toinen pienenä lisänä.

Lähetin omalle ystävälleni ruohonvihreän collegejakun ja retropuuvillaisen kassin. Toiveena oli jotain yläosan vaatetta, mikä olisi erilainen ja väreiltään talvi-ihmiselle sopiva. Salaisen ystävän toiveena oli myös laukku, joille on aina käyttöä.

Mallin valintaan vaikutti se, että tiesin salaisesta ystävästäni kokonumeron ja pituuden, joten hihatyypiksi kaavoitin kimono- eli lepakkohihan. Olalla on sauma, jotta kauluksen muoto oli mahdollinen tehdä. Kaulus on laaja korotettu venepääntie tai savupiippukaulu, kummin se olisi helpoin selittää? Edessä on napitus, jonka alavara ulottuu lähes koko olanpituudelle ja kaartuu takana melkein puoleen selkään saakka. Tämä siksi, että kaulus pysyisi kuosissaan ja ryhdikkäänä.

Hihansuissa on pitkät "resorit" samasta materiaalista kuin takki. Vyö on laukkukangasta, joka on valittu nappien värin mukaan. Sivusaumassa on muutamalla tikillä kiinnitetyt, valmiista nauhasta leikatut vyönlenkit vyötä varten. Helmassa on leveä käänne, joka on tasapainossa takin mallin kanssa.


Oman salaisen pakettini avaaminen sai ensiksi yksivärisiin pukeutuvana spontaanin *apua kuosillista* -reaktion, joka kuitenkin sovitusvaiheessa muuttui tyytyväiseksi myhäilyksi. Pakettini sisälsi mustapohjaisesta tähtikuosista valmistetun huppari, jossa on turkoosit yksityiskohdat. Taskuissa ja hupun vuorissa on kaupunkikuositrikoota.

Huppari on juuri oikean mallinen ja -kokoinen, sekä mikä tärkeintä todella mukava päällä. Malli hoikentaa, nuorentaa, hävittää muhkuroita ja sai hyvälle tuulelle. Myös mies myhäili tyytyväisenä uudelle lookille, jos tiedätte mitä tarkoitan. Tämä on jotain ihan muuta kuin missä minut on totuttu näkemään. Väriä ja kapealinjaista, olkaa hyvä:Pieni lisäys:
Hupparin tekijän fb-sivu löytyy täältä: Hand Made by Sannu 

Huppari on tehty Season Looks  Kevät 2014 -lehdestä löytyvällä kaavalla

6 kommenttia:

 1. Huppari sopii sulle todella hyvin ! Wau ! Edelleen ihmettelen, miten saatte istuvia vaatteita sokkona toisillenne :D

  Vihreä jakku on kyllä niin siististi tehty. Tarkkaan olet jokaisen yksityiskohdan miettinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :)
   Tässä on nyt jotain salatiedettä, kun osuivat kohdalleen molemmat :D Annoin kyllä strategiset mitat: ry, vy ja ly -niillä pääsee jo lähelle oikeaa :)

   Poista
 2. Voi vau, molemmat lahjaompelukset ovat tosi upeita. Tuo sinun tekemäsi vihreä on ihan huippuhauska malliltaan, olet niiiiin taitava!

  Ja lahjaksi saamasi tosiaan sopii sinulle, ihan on kuin sinua varten tehty. Ihmettelen ja ihailen sitä salaista ompeluseuraasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten kaameaa tehdä jollekkin toiselle vaatetta, varsinkin jos ei tiedä vastaanottajasta kuin muutaman nippelitiedon. Jännitti ihan hirveästi, että sopiiko ja kelpaako. Onneksi oli mieluisa :)

   Ei se nyt niiiin salainen ole :D

   Poista
 3. Oi, olisin halunnut olla salainen ystäväsi!
  Tällaiset vaihdot tekisivät hyvää, sitä kangistuu kaavoihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi jännittänyt kahta kauheammin! :D

   Tällaiset vaihdot tuulettavat omaa ajatusmaailmaa, sillä tuskin ikinä olisin tehnyt hupparia itselleni, enkä myöskään olisi tehnyt mitään noin pitkää. Oli mukava tulla yllätetyksi :)

   Poista