sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Peruspaidasta babykauluspaitaTavallisen paidankaavan muokkaaminen napitetuksi ja kaulukselliseksi paidaksi käy näppärästi lisäämällä alavaran etukappaleelle (kaartamalla se olkaa kohden, kuten mallissa) ja piirtämällä kauluksen kaavan yhdistämällä etu- ja takakappaleet olalta. Olkaa kannattaa laittaa hiukan kädentien puolelta lomittain, jotta kauluksesta tulisi hiukan kohoava pääntien puolelta (mitä enemmän päällekkäin, sitä enemmän kaulus kohoaa pääntieltä). Kauluksen muodon voi itse määritellä, se voi olla pyöreä, siinä voi olla teräväkärkiset kaulukset -tai mitä tahansa niiden väliltä.

Paitaan saa myös ilmettä lisää, jos viistottaa sivusaumaa jonkin verran ja kaartaa helman uuteen sivusaumaan (suorassa kulmassa). Jos haluaa selvästi kellotetumman version, kaavan voi avata useasta kohtaa kuten täällä, aikaisemmin tehdyssä paidassa.

Samalla mallilla voi tehdä kauluksettoman, pyöreällä pääntiellä olevan nappipaidan, jos lisää takakappaleelle muotokaitaleen etukappaleen alavaran jatkoksi. Samalla tyylillä voi tehdä myös V-kaula-aukon ilman kauluksia (ja miksi ei kaulusten kanssa), pääntie vain piirretään keskeltä edestä syvemmäksi ja olalta piirretään uusi pääntien linja.

2 kommenttia:

  1. Hmm, saisinkohan tästä vähän osviittaa takista, jonka piirtelin tuolla hikisessä säbähallissa tänään...Tai sitten kysyn suoraan vaikka viestin kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takkiin voi soveltaa ohjetta samoin kuin näihin paitoihin. Napitus ja alavara on aina napin leveydestä riippuvainen. Kauluksiin sopii tämä tai erikseen taitteelta piirrettävä kaulus. :)

      Poista