maanantai 10. helmikuuta 2014

Upslaakihousut


7 kommenttia:

 1. Piirsin justiinsa kaavoja aikuisten potkupukuun. Siinä kaavassa olikin rypytetty hiha, vähän puhvihihamainen. Vinkkejä siihen, miten sen hihan kaarroksen voisi osata muotoilla ilman puhvittelua olevaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla käsillä sellasta mallia, vaikka hupparista tms, jonka kaavassa on normaali hiha? Piirrä sen kaava, mittaa haalarin *eiku* potkupuvun kädentie etu- ja takakappaleelta ja vertaa sitä hihan pyöriöön. Lisää/vähennä hihan sivusta pyöriön pituutta.

   Tai jos ei löydy sopivaa, niin mittaa hihasta pyöriö ja vertaa sitä kädentien pituuteen etu- ja takakappaleella. Taittele se alkuperäinen puhvihiha vaikka kolmesta kohtaa pystysuunnassa ja hävitä liika pituus, eli mittojen erotus.

   ps. teitkö jo sen toisen urakan valmiiksi?

   Poista
  2. Niin ja tuossa taitteluversiossa, piirrä/leikkaa sen hihan pyöriö sitte sellaseksi nätin kaartuvaksi, kun ne taitteet tekee siihen pakosta kulmia.

   Poista
  3. Vielä jatkan, että siinä jälkimmäisessä taittelujutussa vois ehkä myös, kaartaessa sitä pyöriötä uusiksi, madaltaa sitä hiukan, sillä niitä poimuja vartensitäkorotetaan aina vähän. Yleensä.

   Poista
  4. Okei, menee aikalailla yli hilseen. :D

   Ehkä tyydyn puhvitteluun. Onhan ainakin naisellista.

   Poista
  5. Potkupuvun proto puhveineen on nyt päälläni. Seuraavaan pitänee miettiä niitä hihoja ihan rauhassa.

   Poista
  6. Toivottavasti blogissa on kuvia :D

   Poista