torstai 6. helmikuuta 2014

Pikkuiset housut

Ompelujumi vaivaa edelleen ja sen vastapainoksi olen tehtaillut kaavojen muokkauksia enemmän kuin yleensä. Ompeluryhmässä tuli esiin toive poikamaisille tai unisexeille ohjeille, kun viime aikoina on ollut kovin röyhelöisiä ja rusettisia malleja esillä. Hetken kärsin poikalukosta, sillä oma poika on jo liki täysi-ikäinen ja vaatetus on aika neutraalia.

Jos olisi pikkuinen poika jolle ommella, niin tekisin jotain tällaista:

12 kommenttia:

 1. Oih, voisko joku muuttua mulle ompeluajaksi! Mulla ois se pieni poika ja kangasta ja, ja, ja... Todellakintodellakintodellakin IHANA! (joo, mulle jäi putoussloganivaihde päälle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuule kun mä en voi sulle tässä ompeluajaksi muuttua, :D

   Poista
  2. Niin kun eihän se yhteiskunta niin pyöri, että meillä kaikilla vaan olis ompeluaikaa. Tai ainakaan tää mun väikkäri ei ikinä valmistuis. Tai jos nyt valmistuu muutenkaan.

   Poista
 2. Melkoiset söpöstelypöksyt! Mulla harvoin ompelujumi, mutta kaavoitus/kuosittelujumi kylläkin ;). Mukavaa, kun jaat tänne näitä vinkkejä, voin kuvitella kuinka suuri apu näistä on sellaisille, joilla ei ole vaatetusalan koulutusta, mutta haluavat kuitenkin kehittyä ompeluharrastuksessa. Ja kivana muistin virkistyksenä ja inspiraation lähteenähän nämä tällaiselle koulutuksen saaneellekin toimivat - siksi kirjauduin ihan lukijaksikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus onkin ollut alunperin jo antaa vinkkejä kotiompelijoille ja näihin kaavojen muokkauksiin on tykästytty juuri siksi, että ne ovat helppoja. Olenkin tehnyt näitä ohjeita hiukan oikoen, eli kuosittelun periaate tulee selville, mutta esim. mittakaavassahan nämä eivät ole. :)

   Mukavaa, että inspiroidut ja tervetuloa :)

   Poista
 3. Olet todellakin tehtaillut viimeaikoina näitä kuositteluja, kiitos.
  Mullahan on nyt pariviikkoinen knafti 50 senttinen pojanpoika, hyvä olla jemmassa näitä poikamaisiakin ohjeita (kasvua odotellessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Merja <3 :)

   Poikajuttuja tulee lisää :)

   Poista
 4. Ihanat pökät nämäkin! Oma poikani on 16-v ja lähinnä vain korjailen vaatteita. No boxereita on pitänyt ahkeraan, siis tekemiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjailuja tein just eilen, piti pienentää vanhojentanssia varten housujen vyötäröä. Taskuliina on tekolistalla, kun sellainen on unohdettu ostaa :)

   Poista
 5. Mahtava idea!! mites tämmöiset itselle!?! :) tahtoo!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perushousuista vaan muokkaamaan, vähän mittasuhteita miettien :)
   Haluan nähdä sitten ehdottomasti kuvan valmiista housuista! :D

   Poista