perjantai 18. lokakuuta 2013

Mitähän sitä tekisi?

Nopea paita, jonka olen tehnyt jo vuoden alussa, on näppärä "Mitähän sitä tekisi" -välityö. Kaksi tunikan pituutta taitetaan puoliksi ja taas puoliksi. Voit piirtää kaavat kaavapaperille tai leikata suoraan kankaalta mittojen mukaan:


Hifistelyversiossa voit leikata paidasta tunikamallisen, jossa helma voi olla enemmän tai vähemmän epäsymmetrinen:Tässä yövalokuvauksen mestariteoksessa näkyy epäsymmetrinen helma, joka on leikattu kankaan rippeiden mukaan, eli perusperiaate on ylläolevien ohjeiden mukainen, mutta helma on viety astetta epäsymmetrisemmäksi:
Paidassa on ylipitkät resorit, jotka asettuvat ranteessa kivasti poimuille. Helma ja pääntie on käännetty huolittelun jälkeen n. 1,5-2cm käänteelle helmassa ja n. 1cm pääntiellä.

Pääntien voi kaavoittaa oman maun mukaan joko venepääntieksi, O-, tai V-pääntieksi. Myös savupiippukaulus sopii malliin hyvin - oikeastaan siis mahdollisuudet ovat rajattomat.

10 kommenttia:

 1. Kiitos näistäkin ohjeista ja vinkeistä! Tuollaista epäsymmetristä helmaa täytyykin kokeilla tunikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) :)
   Mun pitäsi myös tehdä itselle mustasta ohuesta trikoosta, tällä kertaa savupiippukauluksella.

   Poista
 2. Jes! Tuhannet kiitokset! En _millään_ olis jaksanutkaan alkaa piirtää kaavaa Joka Tyypin kaavakirjan mukaan siksikään, että tämmöisessä mallissa hieman suurpiirteisemmätkin mitat toimivat eikä oo niin sentin päälle
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tästä on iloa ja apua -just parasta on se, ettei se aina oo niin sentin päälle :) :)

   Poista
 3. Sain tänään linkin tähän kikkaan ja tää pelasti mun vaateongelmat, ainakin yläpään. :D
  Olen lyhyt, mutta kurveja on kolmen naisen edestä, joten ISO KIITOS! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla palautetta ja hienoa, että ohjeesta on hyötyä <3
   Ompelun iloa! :)

   Poista
 4. Sun blogista saa kyllä apua lähes mihin tahansa ompelukseen - iso kiitos kun olet viitsinyt jakaa tietojasi ja taitojasi! Ihanaa kun saa onnistua työssään, tänään valmistui tällä vinkillä tehty tunika/paita: http://minnikki.blogspot.fi/2015/03/lepakkohihatunika.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, olit tehnyt tosi kivan paidan ohjeilla :)

   Poista