maanantai 14. lokakuuta 2013

Nostalgiaa

Kätköistä löytyy vanhoja kaavalehtiä ja joskus teen niiden mukaan nostalgiavaatteita. Tällä kertaa pikkulikka sai hienostelumekon, joka sopii kuin nakutettu punaisten kenkien pariksi.

Mekon kaava on vuoden 1958 Beyer Mode -kaavalehdestä ja mallista oli yksi koko, 3-vuotiaalle tarkoitettu. Näinkin vanhoissa lehdissä ohjeet ovat todella suurpiirteiset ja tähän päivään poikkeuksena, melkoisen kohteliaat - minuakin teititeltiin.

Mekkokangas on viskoosia, kaulukset ja hihankäänteet puuvillaa. Kauluksen ja hihakäänteiden oikealla puolella on kiinnisilitettävä liimatukikangas. Takana käsin ommeltavat nepparit (kuvassa vielä pari hakaneulaa virkaa toimittamassa), kaulus puoliksi käsin ommeltu ja puoliksi neppareilla kiinnitettävä.


Päivän vinkki:
Leveän helmakäänteen saa ommeltua siististi, kun saumuroi ensin helman, kääntää saumuriompeleen verran käännevaraa nurjalle ja ompelee reunaan tikkauksen. Silitys kruunaa täydellisen helmakäänteen (mutta ei pelasta sitä tosiseikkaa, että ompeluhätätilassa nyssyköistä löytynyt malliin sopiva kangas sattui olemaan viskoosia, joka rypistyy pelkästä tuijottamisesta).


5 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko! Ja nuo kengät. <3 Ja saparot ja kaikki. Ihan voisi olla neiti kuvituksena jossain Hanhiemon iloinen lipas-kirjassa tai muussa perinteikkäässä lastenkirjassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs jos kirjotat semmosen uusperinteisen kirjan ja mää kuvitan (vaatetan) sen? :D

   Poista
  2. Tai jos tehdään kuvakirja, niin ei tarvi ees kirjoittaa? ;) Ne vasta perinteisiä onkin!

   Poista
 2. Ihana mekko! Ja kengät ja saparot.

  VastaaPoista