keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Parkahko takki

Teinipoika tarvitsi talvitakin ja hyvistä yrityksista huolimatta sellaista ei löytynyt kohtuuhintaisena nettikaupoista, tai löytyi lopulta yksi vaihtoehto, mutta sen toimitus olisi ollut vasta jouluksi. Aivan liian myöhään näillä leveysasteilla. Päätin tehdä takin itse, sillä sattumoisin olin ostanut kirpputoreilta mustaa puuvillatvilliä ja harmaata vuorikangasta. Lisäksi jemmoista löytyi levyvanua ja hartaan etsimisen jälkeen myös musta vetoketju. Kaavat enää puuttuivat, joten syksytakista mallia ja mittoja, sekä nettikaupan tilaamatta jääneestä takista tyyliä. Takista piti tehdä hiukan parkan tyylinen, mutta ilman rintataskuja.

Takista tuli juuri sellainen kuin pitikin, jännityksellä kuitenkin odotamme taas kylmiä kelejä ja sitä, tuleeko takki lopulta käyttöön vai naulakon koristeeksi.

28 kommenttia:

 1. Tyylikäs takki ja tosi hienot yksityiskohdat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yksityiskohtien tekeminen vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee :)

   Poista
 2. Minä niin ihailen ihmistä, joka osaa ommella takin, joka näyttää kaupasta ostetulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuu kai siitä, että mut on koulutettu kaupasta ostettujen vaatteiden tekijäksi? :D

   Kiitos :) :)

   Poista
 3. Oikeesti! Näyttää kyllä ihan kaupantakilta. Upea!!!

  VastaaPoista
 4. No ison työn olet tehnyt ja siistiltä takilta näyttääkin!

  VastaaPoista
 5. Upea! Tähän postaukseen pitää kyllä palata vielä. Minulla parkatakki leikattuna ja muutama osa ommeltuna mutta työtä vielä on edessä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti on jotain apua omassa takissasi - ja jos kysyttävää tulee, niin autan mielelläni. :)
   Mulla tekeminen vei mukanaan ja ompelin tämän melkein "yhdelllä istumalla". Ajattelin etten ikinä viitsi tehdä enää valmiiksi, jos pidän liikaa taukoa. Pelkäsin, että takki jää keskeneräisten pinoon ikuisiksi ajoiksi.

   Poista
 6. Upea! Täytyyhän tuon käyttöön päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotaan todella, että teini ottaa käyttöönsä. Ikinä ei voi tietää, miten sen ikäisen mieli muuttuu :D

   Poista
 7. Käsittämättömän hieno! Ihailen sinnikkyyttäsi, jota tämänkaltainen vaate varmasti vaatii. Kaikki tikkaukset viimeisen päälle, upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joskus on sinnikkyyttä ja joskus taas ei, riippuu niin paljon päivästä ja mielialasta.
   Itse löydän tikkauksista sanomista, kai sitä on liian tarkka. Haaveilen teollisuuskoneesta joka menee sieltä mistä haluaa, sillä kotikone on vähän kevyt tällaisten tekemiseen.

   Poista
 8. minä olen niin kade, haluaisin osata ommella myös tämmöisiä mutta pitäsi kai käydä jotain kouluja ennen sitä ja siihen taas ei riittä kärsivällisyyttä-aikaa-kiinnostusta. Upea on takki!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kewa, sinä olet oikeasti kärsivällisyyden huipentuma - ikinä en saisi tehtyä niin upeita tilkkupeittoja kuin sinä. Olet nyt liian vaatimaton - osaat mitä vain! :)

   Poista
 9. Tosi hieno takki ja niin hyvin tehty! Mukavaa lukea tällaista suomenkielistä blogia, missä on aikuistenkin vaatteita ja kaavoitusasiaa. Yleensä luen lähinnä englanninkielisiä ompelublogeja, kun ei aikuisten vaatteita ompelevia suomalaisia bloggaajia tahdo löytyä. Opettelen pikkuhiljaa ompelua ja tuskailen tällä hetkellä housujen kaavoituksen kanssa. :) Kuitenkin on kiva, kun oppii uutta! Jään innolla odottamaan, mitä postailet jatkossa. Kaikki vinkit ompelutekniikoista ovat tervetulleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla palautetta :)
   Yritän laittaa jatkossa vinkkejä tekniikoihin ja otan myös mielelläni vastaan toivomuksia aihealueista.

   Poista
 10. Upea! Tuollaisen kun osaisi tehdä itselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kokeilemalla oppii, tämäkin on ihan perustakki pystykauluksella, huppua varten on vain kauluksen ja pääntien väliin lisättu suora kaistale, johon napit kiinnittyvät. Vetoketjun päällä on viimeksi kiinnitetty suora lista, taskus ovat helpot päällitaskut. Tikkauksilla on saatu ulkonäköön särmää. :)

   Poista
 11. Mahtavaa nähdä välillä tälläisiä haastavampia töitä, etenkin kun toteutus on ensiluokkaista :) Tätä katsellessa tuli ikävä teollisuusompelukonetta. Millä koneella olet surrutellut tämän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Käytössä on 60-luvun Bernina minimatic, joka ompelee paksujakin materiaaleja melko hyvin, mutta teollisuuskone pitäisi saada käyttöön, sillä kotikone on aina kotikone.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja mikä tärkeintä, tää on ollut teinillä koko talven käytössä.

   Poista