tiistai 15. lokakuuta 2013

Roosa nauha -päivän kaavahuutis

Osallistuin taannoin ompeluryhmän Roosa nauha -huutokauppaan, johon ryhmän jäsenet ompelivat jotain pinkkiä ja lahjoittivat tuoton lyhentämättömänä keräykseen. Mietin pinkkejä tuotteita tovin jos toisenkin, mutta en keksinyt mitään ommeltavaa millä osallistuisin tempaukseen. Olin jo luopumassa ajatuksesta, kun lamppu syttyi! Mitä tykkään tehdä eniten? Missä olen hyvä? Kaavoituksessa tietenkin. Päätin lahjoittaa huutokauppaan kaavalahjakortin, missä huudon voittaja saa suunnitella yläosan vaatteen ja kaavoitan sen halutussa koossa.

Voittohuudon tekijä halusi hupparin, jonka mallin selitti sanallisesti ja niiden ohjeiden pohjalta piirsin pikaisesti kuvan malliksi: 

                                                                                                                                                              
Malli oli juuri sellainen kuin oli suunnitelmissa. Kaavaa varten tarvitsin vielä asiakkaan mitat, jotta hupparin kaavasta tulisi mittojen mukaan tehty. Annettujen mittojen mukaan piirsin hupparin kaavat, joihin lisäsin saumavarat valmiiksi. Kaavat laitoin postiin ja toivoin parasta, että hupparista tulee sopiva.Päivän vinkki:
Paint, tuo hyljeksitty piirto-ohjelma, on _erittäin_ kätevä kaavoitusvinkkien ja viivapiirrosmallien piirtämisessä, puhumattakaan monesta muusta puuhastelusta, joiden oiva apuväline ko. ohjelma on.


                                                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti