keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Esiliina




































Tänään tiistaina oli yllättäen ompeluhaastepäivä ja haasteen aiheena oli esiliina. Kaava saatiin sähköpostiin ja palapelin tekemisen jälkeen kaava oli valmiina, mutta mallista ei ollut tietoa. Muistin, että olin jemmannut vihreää puuvillaa pakallisen verran ja päätin tehdä esiliinan siitä. Lisäksi valitsin punaisen pilkkukankaan, joka huusi päästä kärpässieneksi.

Leikkausvaiheessa keksin tehdä kärpässienen jalasta taskun, joten leikkasin sen kaksinkertaisena vuorittaakseni taskun. Tosin olisin leikannut joka tapauksessa kappaleen kaksinkertaisena, koska vuorittamalla kuviokappaleet, saa helposti reunat valmiiksi käännettyinä - ei tarvitse kuin tikata kappale paikoilleen. Vuoritettuna eivät myöskään saumavarat kuulla niin läpi, jos on vaalea kuvio tummaa taustaa vasten. Kärpässienen lakkiosa on myös vuoritettu ja se on tikattu kiinni reunoistaan. Samoin koko esiliina on vuoritettu, joten kuvion tikkaukset eivät näy nurjalle ja niskalenkin sekä vyötärön solmiamisnauhojen kiinnityskohdilla saumavarat ovat siististi vuorin ja päällisen välissä.





































Sienen koko on mittasuhteiltaan liian iso pikkutytön esiliinaan, mutta taskujen takia tein siitä noin ison, sillä muuten taskuajatuksesta olisi pitänyt luopua. Niskalenkki on kiinnitetty toiselta puolen tarranauhalla, sama tarranauhakiinnitys olisi kätevä myös vyötäröllä, sillä näin pieni ei vielä saa itse sidottua esiliinaa takaa.


































tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulupuuhasteluja

Tehtaamo on nyt hiljentynyt hyvän syyn takia, sillä olen tehnyt Suomen suurin joululahja -keräykseen pehmoleluja, joita onkin jo hyvänlainen pino. Leluja on julkaistu pilvitehtaamon kolmannessa epävirallisessa joulukalenterissa. Olen kuitenkin tehnyt leluja ennakkoon, sillä oman sairaalan lastenosastolle lelut luovutetaan jo ennen jouluaattoa. Luukut kuitenkin avautuvat järjestyksessä.

Päätin tehdä kaikki lelut ilman valmiita kaavoja, itseasiassa ilman edes itse tekemiä kaavoja, sillä kaikki lelut on leikattu silmämääräisesti välineinä vain sakset. Avaruudellinen ajattelukyky ja mielikuvitus ovat olleet koetuksella, sillä tämä on hiukan erilaista puuhaa kuin vaatteiden valmistus. Haastetta haasteen perään.

Tässä jo avattujen luukkujen pehmot: