keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Legginssit ja "mekkostunika"

Tilasin raportin verran Unikuun terapiahuoneen suunnittelemia Riivaleita ja kunnianhimoisesti päätin käyttää kaiken kankaan ja tehdä siitä pikkulikalle sekä legginssit että "mekkostunikan". Ilman esipesua. Heti.

Koko on juuri nyt sopiva, en tiedä mitä tapahtuu pesun jälkeen -se jää nähtäväksi.Leikkuusuunnitelma trikoille ja mekkostunikalle koossa 104cm.
Raportin korkeus on 62cm ja kankaan leveys 160cm.

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Trikoot, legginssit vai caprit?

Ompeluryhmän haasteena sain kanssaompelijalta tehtäväksi kesäisen hempeää itselle. Auts. Hempeää? Kesäisen hempeää? Hempeän kesäistä? Vitkuttelin aikani ja materiaalipula (hempeitä?) oli jo uhkana tekemiselle, kunnes löysin lilaa trikoota, josta päätin tehdä vajaamittaiset yöhousut kesäksi.

Posti oli juuri tuonut uusimman Season Looks -kaavalehden (kesä 2014) ja siellä oli juuri sopivasti malli sivusaumattomiin capreihin. Lisäsin hempeyttä ruseteilla, joka oli kuin piste iin päälle tällaisen capreja pitämättömän ja lilaa väriä karttavan vaatteeseen. Joskus täytyy irrotella -vaikka sitten yövaatteissa. Rusetin ohje on vanha tuttu "ei käsinompelua" -malli, joka löytyy täältä.

Capreja en ole pitänyt oikeastaan ikinä (lukuunottamatta yökäyttöä) ja niiden pidempää versiota, eli legginssejä vielä vähemmän. Tai no, talvella välihousuina ne kyllä ajavat asiansa hyvin. Saatuani eilen caprit valmiiksi ja sovitin niitä, ne jotenkin unohtuivat (kun olivat niin mukavat) koko päiväksi jalkaan. Mikä myönnytys!

Tänään hain postista tilaamani kangaspaketin, josta nappasin heti saksien alle Hellapuun Milonan suunnitteleman porokuosin, sillä se huusi päästä legginsseiksi (ilman esipesua). Tuli ihan 50s olo, sillä tein tarkoituksella näistä vajaamittaiset (jatkoin edellisten caprien kaavan lahkeen pituutta), mutta ei kuitenkaan liian lyhyitä, jotta capreista voisi puhua. Olen virallisesti kääntänyt kelkkani trikoiden suhteen. Kun antaa pikkusormen, se vie koko käden.keskiviikko 16. huhtikuuta 2014